Termometr do wędzarni, wykonany jest z kwasoodpornej stali oraz szkła (pokrywa tarczy pomiarowej), które zapewniają bezawaryjną pracę w wysokich temperaturach. Termometr jest niezbędnym narzędziem w procesie wędzenia, pozwalając w sposób ciągły kontrolować temperaturę wędzenia. Standardowe wymiary oraz dołączona nakrętka zapewniają bezproblemowy montaż w każdej wędzarni dostępnej na rynku. Kolorowa tarcza pozwala szybciej identyfikować zakres temperatury. Za wskazania termometru odpowiada specjalnie przygotowany stop metali, wrażliwy na zmiany temperatury, jednocześnie zachowujący liniowość zmian w całym zakresie pomiarowym.
Wskazówki użytkowania:
Jeśli wędzarnia nie posiada przygotowanego miejsca i otworu pod montaż termometru, należy wybrać miejsce w wędzarni, najlepsze do pomiaru temperatury. Przeważnie są to drzwi lub jedna ze ścian wędzarni. Do przygotowanego otworu należy włożyć sztycę pomiarową i zamocować trwale termometr dołączoną nakrętką. Należy pamiętać, że pomiar temperatury następuje tylko w końcowej (ok 0.5 cm) części sztycy pomiarowej.
Cechy produktu:
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Producent
Produkt został zaprojektowany i wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi wymogami bezpieczeństwa UE i jest bezpieczny w normalnym oraz przewidywalnym użytkowaniu. Przed pierwszym użyciem zaleca się zapoznanie się z instrukcją obsługi lub informacjami producenta. Należy stosować produkt zgodnie z jego przeznaczeniem i unikać niewłaściwego użytkowania, które mogłoby stwarzać zagrożenie dla zdrowia lub bezpieczeństwa. W przypadku uszkodzenia produktu należy zaprzestać jego używania. Produkt nie jest zabawką i powinien być używany w sposób odpowiedni do wieku użytkownika oraz przy zachowaniu odpowiedniego nadzoru dorosłych w przypadku dzieci. Po zakończeniu okresu użytkowania należy zagospodarować produkt zgodnie z lokalnymi przepisami dotyczącymi odpadów. Deklaracja zgodności z przepisami UE jest dostępna u producenta lub importera.